Romige spaghetti met kip, champignons en spinazie

Dit heerlijke pastagerecht is een perfecte combinatie van kip, zachte champignons en verse spinazie. De romige saus maakt het geheel af en daarnaast staat het in een handomdraai op tafel.

INGREDIËNTEN (4P)

  • 350gr spaghetti
  • 100gr ajuin
  • 200gr champignons
  • 150ml haverroom
  • 2 kipfilets
  • 2 tenen knoflook
  • 4 handjes verse gewassen spinazie
  • 1tl kippenkruiden
  • 1tl Provençaalse kruiden
  • scheut witte wijn
  • snuf peper & zout
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas ter afwerking

BEREIDINGSWIJZE:

  • kook de pasta 1 minuut korter als aangegeven op de verpakking
  • maak champignons schoon en snij in schijfjes
  • snij ajuin en kipfilet in blokjes
  • verwarm scheut olijfolie in ruime pan
  • pers look uit boven pan, voeg daarna de gesneden ajuin en champignons toe, laat +- 5 minuten bakken op middelhoog vuur
  • voeg vervolgens de kip en alle kruiden toe, laat opnieuw +- 5 minuten bakken en roer geregeld
  • blus met scheutje witte wijn
  • voeg spinazie toe en schep goed om
  • voeg haverroom toe en zet vuur lager, laat dit opnieuw +- 5 minuten zachtjes pruttelen
  • giet intussen de gekookte pasta af, laat nog een beetje vocht over en voeg alles toe aan pan met saus
  • proef en voeg indien gewenst extra peper & zout toe, meng goed
  • zet vuur uit en werk naar hartenlust af met Parmezaanse kaas

Romige spaghetti met kip, champignons en spinazie

Romige spaghetti met kip, champignons en spinazie

Stel je voor dat je thuiskomt na een lange dag werken en je ruikt de geur van verse pastasaus die pruttelt op het fornuis.
De aroma’s van knoflook, ajuin en Provençaalse kruiden vullen je neus en laten je instant watertanden.

Heb je zin in een smaakvolle en gezonde pasta die niet veel tijd in beslag neemt om te bereiden? Probeer dan dit smaakvolle recept voor romige spaghetti met kip, champignons en spinazie in haverroom saus. Het is een geweldige manier om wat extra groenten toe te voegen aan je eetpatroon en het gebruik van haverroom in plaats van traditionele room geeft het een gezondere twist.

Als je me al een tijdje volgt, dan weet je dat ik een enorme pastaliefhebber ben. Het verwarmt mijn hart om te zien dat mijn twee pluskinderen dezelfde liefde met mij delen en het is dan ook geweldig om samen te genieten van dit soort heerlijk simpele gerechtjes.

Geen zin om dit recept zelf te maken? Contacteer me gerust voor een private dining of catering.

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest

Goesting in meer?

Koken Met Pam

Mededeling Takeaway

Gesloten voor afhaal op 7-8 mei op 20-21 mei