INGREDIËNTEN (10 stuks)
- 100gr champignons
- 100gr rode paprika
- 100gr broccoli
- 100gr mais uit blik
- 60gr ajuin
- 2 tenen knoflook
- 1 kipfilet
- 2tl kippenkruiden
- pak filo bladerdeeg in driehoekvorm (ik nam die van Miras Food)
- snuf peper & zout
- zonnebloemolie
BEREIDINGSWIJZE:
- verwarm oven op 200 graden
- begin met de ajuin, broccoli, champignons en paprika in brunoise te snijden (dit zijn kleine blokjes) -> voeg samen in een kom
- pers boven deze kom de knoflook uit
- snij ook kipfilet in fijne blokjes
- giet mais uit blik en laat uitlekken
- verwarm scheutje olie in wokpan
- bak groentjes (behalve de mais) op middelhoog vuur gedurende +- 5 minuten
- voeg vervolgens blokjes kip alsook kruiden en mais toe, laat opnieuw +- 5 minuten bakken en roer geregeld
- zet vuur uit en laat vulling beetje afkoelen
- leg deegvel open, schep 2el vulling in het midden onderaan op het deeg, rol op naar de punt bovenaan en vouw gaandeweg zijkantjes naar binnen (dit vergt enige oefening maar na de 3e loempia lukt het vast al wat vlotter)
- leg de loempiaatjes op bakpapier in ovenschaal of op bakplaat
- strijk dun laagje olie over alle loempiaatjes
- bak ze +- 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn; let op want dit kan van oven tot oven verschillen dus hou ze in de gate
- serveer eventueel met sweet chili saus
Loempiaatjes met kip en groenten
Heerlijk krokante loempiaatjes met sappige kip en verse groenten, wie kan dat nou weerstaan? Deze smakelijke hapjes zijn perfect voor een feestje, als voorgerecht of gewoon als snack voor tussendoor. Met dit gemakkelijke recept kan je binnen no-time genieten van deze smaakvolle, huisgemaakte loempia’s.
Om deze loempiaatjes te maken heb je slechts een paar ingrediënten nodig; waaronder filodeeg vellen, een mooi stukje kipfilet en verse groenten. Het beste van alles is dat deze ingrediënten niet duur en ook nog eens gezond zijn. Volg het recept stapsgewijs en voor je het weet heb je een heerlijke traktatie op tafel staan.
Serveer de loempiaatjes met een toefje sweet chili saus en je scoort gegarandeerd bij jong en oud. Hier thuis zijn ze alleszins goedgekeurd door de 6 en 7 jarige juryleden. Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek zelf waarom deze loempia’s zo populair zijn!
Als jullie een recept van mij gemaakt hebben, zou ik het ontzettend leuk vinden om te weten hoe het is gegaan en wat je ervan vond! Het zou mij enorm helpen als jullie een foto sturen en/of een reactie achterlaten op Instagram @kokenmetpam. Zo kan ik ook jullie creatie zien en eventuele vragen beantwoorden of feedback ontvangen.