INGREDIËNTEN (4P)
- 2 hele kippen (kies voor goede kwaliteit van de slager)
- 1 blik Brewdog Elvis juice grapefruit infused bier
- 1 blik Uiltje Piewee pineapple infused bier
- 4 tenen knoflook
- 4 takjes verse rozemarijn
- 4 takjes verse tijm
- 4 takjes verse oregano
- 6el kippenkruiden mix
- 4el olijfolie
BEREIDINGSWIJZE:
- let op! Je hebt een reeds hete bbq van 200gr nodig voor de bereiding van dit recept
- meng om te beginnen de kippenkruiden samen met de olijfolie in een klein schaaltje
- wrijf de kippen in met het kippenkruidenmengsel en geef ze maar een goede massage 😉 tip: als je tijd hebt, kan je dit op voorhand doen om de smaken meer in te laten trekken
- pel vervolgens de tenen knoflook en snij ze doormidden of in vier als het grote tenen zijn (ze moeten in de bierblikken passen)
- open dan beide blikken bier, drink er al eens een goeie slok van (of giet een scheut eruit) en verdeel alle verse kruiden en de gesneden look over de blikken door alles erin te stoppen
- schuif nu de hele kippen voorzichtig op de blikken bier en probeer het losse vel aan de nek toe te vouwen zodat de warmte niet kan ontsnappen langs boven
- zet nadien de bierkippen op de grill van de hete bbq en sluit het deksel, laat de kippen ongeveer 60min grillen tot ze mooi goudbruin zijn geworden en het vel lekker krokant is geworden
BBQ bierkip
Sinds kort zijn wij trotse eigenaar geworden van een large
Grill Guru kamado. Wat een heerlijk kookspeelgoed!
Deze barbecues zijn zo gemaakt dat ze in alle seizoenen bruikbaar zijn want ze blijven namelijk altijd goed op temperatuur. Het maakt niet uit hoe jouw bbq-moment eruit ziet vermits je low & slow of high & fast je gerechten kan bereiden.
Ik zit nu volop in de experimentele barbecue fase en ik verzeker je dat dit recept voor bbq bierkip een extra smaaksensatie aan het kippenvlees geeft gezien de smaak van de fruitbiertjes er lekker intrekt. Misschien kan je je gasten wel laten raden welke kip met welk biertje op de bbq ging?
Voor zij die het gemist hebben, check zeker mijn reeltje op Instagram om de volledige bereiding eens te zien.