INGREDIËNTEN (2P)
- 2 kipfilets
- 2 limoenen
- 3 handjes verse koriander
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine rode ui
- 1/2 mango
- 1/2 komkommer
- 1 tomaat
- 1 rijpe avocado
- 200gr rijst
- 400ml kokosmelk
- 1/2tl komijnpoeder
- 1 mespunt chilipoeder of chiliflakes
- snuf peper & zout
- extra vierge olijfolie
BEREIDINGSWIJZE:
- begin met de kipfilets in kleine blokjes te snijden, doe de blokjes in een mengkom
- pers het sap van 1 limoen uit boven de kip, voeg ook 2el olijfolie, 2 handjes fijngehakte verse koriander, het komijnpoeder, chili, peper en zout toe. Meng goed en laat minimaal 1u marineren in de koelkast
- zodra de kip alle smaken heeft kunnen opnemen, is het tijd om te beginnen aan de rest van het gerecht
- voeg rijst en kokosmelk toe aan een pannetje, meng goed en kook de rijst zoals aangegeven op verpakking. Merk je dat de rijst iets te droog wordt? Voeg dan een scheutje water toe. Wanneer de rijst klaar is, zet je het vuur uit en het deksel op het pannetje
- intussen kan je de tomaat, rode ui, komkommer, mango en avocado brunoise snijden (oftewel in kleine blokjes) let op: verwijder de zaadjes van de tomaat -> doe alles in een mengkom
- hak de overgebleven koriander fijn en voeg ook toe aan de kom met salsa
- pers het sap van 1 limoen uit boven de salsa en vergeet geen draai aan de peper- & zoutmolen te geven -> schep de salsa voorzichtig om en zet opzij
- verwarm een pan op middelhoog vuur, je hoeft geen vetstof hieraan toe te voegen gezien de kip reeds gemarineerd is in olijfolie
- wanneer de pan heet is, kan je de kipblokjes toevoegen en goudbruin laten bakken in een 5 à 6tal minuten tijd
- schep de gekookte kokosrijst alvast op een bord samen met de exotische salsa en voeg tot slot de gebakken kip toe
kip met kokosrijst en exotische salsa
Dit recept voor kip met kokosrijst en exotische salsa zal je smaakpupillen ongetwijfeld laten dansen van genot! Deze smakencombinatie neemt je in gedachten mee op een vakantie naar verre, tropische oorden.
De licht pikante kippenblokjes combineren heerlijk met de fluweelzachte kokosrijst. De exotische salsa zorgt voor een frisse en fruitige smaakexplosie dankzij zijn combinatie van verse mango, rijpe avocado en rode ui.
Er is niets dat kan tippen aan het ontdekken van nieuwe smaken en gerechten uit andere culturen. Ik ben werkelijk dol op de diversiteit van internationale keukens. Ik vind het dan ook geweldig om te experimenteren met deze smaken en technieken in mijn eigen keuken thuis. Het voelt als een culinaire ontdekkingsreis die nooit ophoudt en waar ik met volle teugen van geniet.
De aroma’s, texturen en kleuren inspireren mij telkens opnieuw om de grenzen van mijn kookkunsten te verleggen. Het is deze passie voor buitenlandse smaken die mijn keuken tot leven brengt en waar ik iedere dag weer van geniet.
Als reisenthousiasteling ben ik altijd op zoek naar nieuwe culinaire ervaringen. Of ik nu door de smalle steegjes van Marrakesh slenter, de kleurrijke markten van Spanje verken of me verdiep in de eeuwenoude tradities van de Italiaanse keuken, ik ben altijd gefascineerd door de rijke culturele diversiteit die onze wereld te bieden heeft. Ik geniet van het ontdekken van lokale ingrediënten en het proeven van authentieke gerechten die een dieper inzicht geven in de cultuur en geschiedenis van een land.
Ik kan niet wachten om nog reizen te plannen samen met mi amor en nieuwe bestemmingen te ontdekken die mijn horizon zullen verbreden.