Mexicaanse stijl no meat butternut

Een heerlijk vegetarisch recept voor gevulde butternut pompoen met een vleugje Mexico erin.

INGREDIËNTEN (8P)

  • butternut pompoen van 2kg
  • 400gr “gehakt” ik gebruikte deze van de Vegetarische Slager
  • 3 tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1tl chipotle chilipoeder (neem 1/2tl als je minder spicy wenst)
  • 1tl zacht paprikapoeder
  • 1/3tl kaneelpoeder
  • 1/3tl komijnpoeder
  • zakje geraspte kaas naar keuze
  • snuf zout
  • olijfolie
  • potje guacamole ter afwerking

BEREIDINGSWIJZE:

  • verwarm de oven voor op 180gr hetelucht
  • snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten
  • schraap het vruchtvlees eruit met een lepel of een ijsschep (deze laatstgenoemde vond ik handiger) en laat zo’n 2cm over aan de randen en de bodem
  • neem 200gr van de vulling apart voor dit recept (met de rest zou je soep of gebak kunnen maken)
  • smeer de gehalveerde pompoenen in met olijfolie
  • leg ze vervolgens in een ovenschaal en bak +-20 min, haal daarna uit de oven maar laat deze wel nog aan staan
  • hak het vruchtvlees fijn
  • snij de ui, de look alsook de tomaten in kleine blokjes
  • verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur, voeg alle gesneden groentjes toe en laat ze enkele minuten bakken
  • voeg vervolgens alle kruiden toe en meng alles door elkaar, laat dan +-5min pruttelen
  • voeg het “gehakt” toe en meng opnieuw, laat nog +-5min verder bakken en haal dan de pan van het vuur
  • vul nu de halve pompoenen met deze vulling
  • strooi als laatste stap de geraspte kaas naar jouw goesting eroverheen
  • zet nog +-20min in oven
  • werk af met toefjes guacamole voor een frisse touch

 

Mexicaanse stijl no meat butternut

Onze eigen gekweekte groenten op tafel zetten, geeft me een ontzettend voldaan gevoel. Het brengt me terug dichter bij de natuur. Door het drukke dagdagelijkse leven heb ik hier vaak enorme nood aan. Misschien herken jij dit ook wel?

Sinds dit jaar zijn mijn vriend en ik begonnen met onze eigen moestuin. Het was soms met vallen maar vooral met terug rechtstaan. Zo kregen we al prachtige courgettes, tuinbonen, aardappelen, tomaten, aardbeien en véél sla. Nu zijn de pompoenen volop aan het groeien maar er was al één exemplaar van maar liefst 2kg ready to eat.

Omdat ik het belangrijk vind om zo nu en dan vegetarische gerechten te bereiden, koos ik bewust voor geen echt gehakt. Het is natuurlijk prima mogelijk om dit wél te doen, aan jou de keuze. 

Benieuwd naar een video van de bereiding van dit recept? Check dan zeker mijn reeltje op Instagram en laat je inspireren. 

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest

Goesting in meer?

Koken Met Pam

Mededeling Takeaway

Gesloten voor afhaal op 7-8 mei op 20-21 mei