INGREDIËNTEN (2pers)
- 500gr kipfilet
- 500gr aardappelfrietjes
- 150gr champignons
- 3 tenen look
- 25cl lactosevrije room
- snuf peper & zout
- scheut witte wijn
- scheut olijfolie
BEREIDINGSWIJZE:
- begin met kip in blokjes te snijden
- marineer kip met olijfolie, geperste look, peper & zout (minstens uurtje in koelkast laten rusten)
- maak champignons schoon en snij in dikke schijven
- verwarm friteuse en bak frietjes zodat deze tegelijk met kip klaar zijn
- neem een grote pan, verwarm scheut olijfolie op hoog vuur
- verdeel kippenblokjes over pan, niet roeren totdat ze een korstje krijgen langs 1 kant
- schep kippenblokjes om, laat nog even bakken en haal daarna uit pan
- gebruik dezelfde pan (voor de smaak!) met nog een scheutje olijfolie om champignons op middelmatig vuur te bakken
- voeg scheutje witte wijn toe en laat even koken
- voeg peper, zout en room toe en laat indikken tot een mooie saus
- voeg gebakken kip toe aan saus
- leg gebakken frietjes op een groot bord en schenk kip/champignonsaus eroverheen
Raxo de pollo
Geniet van een onweerstaanbare smaaksensatie met deze heerlijke Raxo de Pollo! Deze Spaanse klassieker is een feest voor de smaakpapillen en staat garant voor een gezellig diner. Het gerecht bestaat uit sappige kipfilets die gemarineerd zijn in olijfolie, knoflook en kruiden. Daarna worden ze gebakken tot er een goudbruin korstje op verschijnt. De kip wordt gecombineerd met krokante frietjes die perfect passen bij de hartige smaken.
Het hoogtepunt van deze Raxo de Pollo is toch wel de romige champignonsaus. Deze saus is op basis van lactosevrije room en witte wijn. Dit geeft een heerlijke umami smaak. De saus wordt dikker gemaakt door hem in te koken tot hij de perfecte consistentie heeft.
Kortom, deze Raxo de Pollo is een must-try voor iedereen die van hartige, smaakvolle gerechten houdt. Gemakkelijk te maken en perfect voor een gezellig diner met vrienden of familie. Zorg ervoor dat je dit gerecht niet mist en verras jezelf en je gasten met deze Spaanse klassieker!