Shakshuka

Nog geen idee wat je vandaag op tafel gaat zetten? Wil je het low budget houden? Stop dan met scrollen! Ren naar de supermarkt of duik meteen je keuken in en binnen no-time kan je aan tafel.

INGREDIËNTEN (2pers)

  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 6 cherrytomaten
  • 5el tomaten passata
  • 2el shakshuka kruiden
  • 4 eieren van vrije uitloop kippen
  • 1 bosui
  • handje witte kaas
  • handje koriander
  • scheutje water
  • scheutje olijfolie
  • snuf zout
  • optioneel snuf chilivlokken

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. verwijder zaden uit paprika en snij in kleine blokjes
  2. hak ui en look fijn
  3. snij tomaten in grove blokken
  4. verwarm olijfolie in pan op middelhoog vuur
  5. stoof paprika, ui en look +-5min
  6. voeg shakshuka kruiden toe & meng
  7. voeg passata, zout en scheutje water ook toe -> laat +-10min zachtjes pruttelen (mocht het te droog worden, voeg nog scheutje extra water toe)
  8. zet vuur terug hoger, maak 4 putjes in groentemengeling en breek in elk putje een ei
  9. laat verder koken tot eieren gaar zijn
  10. hak intussen bosui en koriander fijn
  11. verpulver kaas boven pan
  12. werk af met bosui en koriander
  13. persoonlijk vind ik een snuf chili over de eierdooiers heerlijk

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest

Goesting in meer?