INGREDIËNTEN (2pers)
- 1/2 rode paprika
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 6 cherrytomaten
- 5el tomaten passata
- 2el shakshuka kruiden
- 4 eieren van vrije uitloop kippen
- 1 bosui
- handje witte kaas
- handje koriander
- scheutje water
- scheutje olijfolie
- snuf zout
- optioneel snuf chilivlokken
BEREIDINGSWIJZE:
- verwijder zaden uit paprika en snij in kleine blokjes
- hak ui en look fijn
- snij tomaten in grove blokken
- verwarm olijfolie in pan op middelhoog vuur
- stoof paprika, ui en look +-5min
- voeg shakshuka kruiden toe & meng
- voeg passata, zout en scheutje water ook toe -> laat +-10min zachtjes pruttelen (mocht het te droog worden, voeg nog scheutje extra water toe)
- zet vuur terug hoger, maak 4 putjes in groentemengeling en breek in elk putje een ei
- laat verder koken tot eieren gaar zijn
- hak intussen bosui en koriander fijn
- verpulver kaas boven pan
- werk af met bosui en koriander
- persoonlijk vind ik een snuf chili over de eierdooiers heerlijk